A na závěr Jihlava!

Editor | 2. 5. 2014 22:54 Archiv

Aneb zakončení projektu s Bavorským kruhem mládeže se opravdu vydařilo.

Konec dubna byl i koncem zajímavého mezinárodního projektu, který si kladl za cíl seznámit skupinu mladých z Čech a Bavorska s profesionální úpravou fotografií a videa a skrze tato média vyjádřit svůj pohled na EU. Celý projekt nesl název European Young Perspectives a závěrečný workshop v Jihlavě 25.4.- 27.4. se zaměřil na metody prezentace výstupů celého projektu i jednotlivých výtvorů účastníků.

Workshop probíhal v inspirujících prostorách Oblastní galerie Vysočiny v Jihlavě, kde účastníci tvořili metodiku prezentace svých výtvorů v rámci projektu. Jako podklad pro tuto práci jim sloužila vynikající přednáška Davida Urbana “Marketing a PR v NGO”. Fotografie výsledné podoby prezentace české i německé skupiny najdete na FB stránkách projektu Vím, proč volím. Účastníci totiž měli možnost přijít “s kůží na trh” právě během akce Vím, proč volím on tour, která se konala v Jihlavě na náměstí v sobotu 26.4. Bavorští účastníci prezentovali své velkoformátové plakáty s tématikou prezentující emoce spojené s nadcházejícími volbami do Evropského parlamentu a česká skupina se zaměřila na prezentaci videí s ambasadory kampaně Vím, proč volím. Celá odpolední akce se vyvedla, a i přesto, že jsme trochu zmokli, tak byli účastníci s výsledky celého dne spokojeni.

Výstupy z akce (plakáty, skvělá videa a fotografie) najdete na stránkách www.vimprocvolim.cz a na webových stránkách německého kruhu mládeže.

Za všechny účastníky akce bych chtěla poděkovat za spolupráci personálu hotelu Milenium a pracovníkům Oblastní galerie v Jihlavě. Doufám, že návštěvníci akce Vím, proč volím on tour byli potěšeni mezinárodním rozměrem jihlavské akce, zaujala je prezentace pohledu mladých na Evropskou unii a užili si možnost procvičit své jazykové dovednosti. Projekt byl realizován s podporou Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.

Michaela Cvachová

Podobné články

Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Archiv

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Číst dál >
Organizátor
Partneři