Kecejme do toho open air

Editor | 16. 9. 2010 15:08 Archiv

Ve čtvrtek 9.9.2010 uspořádala v rámci projektu Kecejme do toho Česká rada dětí a mládeže společně s Národním parlamentem dětí a mládeže Kecejme do toho Open air. Do parku Parukářka dorazilo na 400 hlavně mladých lidí, pro které byl open air určen.

Na programu byla řada aktivit a možností, kde se návštěvníci mohli vyjádřit k tématům, která se jich týkají a zároveň mohli přinášet témata nová, která budou zahrnuta do projektu Kecejme do toho a nadále jim bude věnována pozornost.

Diskutovat a „kecat do toho“ se dalo různě, buď přímo v hlavním „kecacím“ stanu, nebo s dobrovolníky, kteří diskutovali přímo s návštěvníky. Kdo se ostýchal osobnímu kontaktu, mohl svůj názor vyjádřit i písemně do připravených boxů. Aby odpoledne nebylo jen o věcech vážných, mohli si návštěvníci poslechnout živé kapely různých žánrů a nebo se přiučit např. footbag Freestyle nebo fresbee od mladých profesionálů.

Ve stáncích se návštěvníci mohli také dozvědět více o programu Mládež v akci, který podporuje mladé lidi v řadě oblastí od mezinárodních projektů až po lokální iniciativy, ale také o Evropské unii. Ve stánku Zastoupení Evropské komise mohli zkusit kolo štěstí a prověřit si své znalosti o Evropě a vyhrát tak nějaké propagační materiály a nebo si odnést řadu dalších informací. Kdo dával přednost obecně mezinárodnímu prostředí, také si přišel na své a to ať již mezikulturním kvizem AFS a nebo vystoupením Jihokorejců.

I hudební menu bylo pestré, od již zmíněných jihokorejců pokračovala hostina hip hoperem Erzím, hudebními skupinami Memphis, Sofie Chair, Prague conspiracy a řadou dalších. Na své si přišli i milovníci výtvarného umění. Připravený Board Art mladé ostravské umělkyně Markéty Vlčkové brzy zaplnila řada koláží na téma dialog.

Open air proběhl v rámci projektu Kecejme do toho, který je realizován za podpory evropského programu Mládež v akci, Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy a Zastoupení Evropské komise v ČR.

Podobné články

Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Archiv

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Číst dál >
Organizátor
Partneři