Česko-německé fórum mládeže hledá příběhy pro komiks

Editor | 12. 6. 2014 23:07 Archiv

Jak motivovat mladé lidi, aby se zajímali o dění kolem sebe a pokusili se třeba něco malého ovlivnit a změnit ve svém okolí?

Tuto otázku si klade pracovní skupina „Misch mit!/Zapoj se!“ Česko-německého fóra mládeže, která se v jeho osmém funkčním období zabývá tématem participace mladých. Skupina tvořená třemi Čechy a třemi Němci pracuje na projektu, jehož výsledkem bude vytvoření česko-německého komiksu s příběhy, kdy se mladí lidé pro něco nadchli a něco skrze to změnili. V komiksu budou uvedeny i praktické informace, jak a kde je možné se angažovat.

Projekt vzniká mj. ve spolupráci s Českou radou dětí a mládeže. Michaela Cvachová se proto jako jeho zástupkyně zúčastnila prvního pracovního setkání skupiny. Ta bude v následujících měsících sbírat podněty a příběhy, ze kterých vybere ty nejlepší pro komiks.

Zorganizovali jste úklid řeky? Dosáhli jste zlepšení kvality obědů díky školnímu parlamentu? Povedlo se vám prosadit výstavbu hřiště ve vašem městě? Znáte nějaký podobný příběh? Pošlete nám ho prosím na adresu zapojse@cnfm.cz! Nejlepší příběhy budou vydány v podobě komiksu.

Česko-německé fórum mládeže vzniklo r. 2001. Tvoří ho 30 dobrovolníků z Česka a Německa ve věku 16–26 let, kteří se snaží o zlepšení a prohloubení česko-německé spolupráce. Za tímto účelem připravují v národnostně smíšených pracovních skupinách projekty, které si sami vymyslí, a diskutují nad tématy, které je zajímají. Zastřešujícím tématem osmého funkčního období 2014/2015 je motto „Jaké vzdělá(vá)ní potřebujeme?“. Činnost a projekty Česko-německého fóra mládeže podporuje Česko-německý fond budoucnosti, Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR a Tandem – Koordinační centrum česko-německých výměn mládeže.

Podobné články

Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Archiv

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Číst dál >
Organizátor
Partneři