První týmy mají své diskuze úspěšně za sebou

Autor

Zuzka
vládce excelů
Zuzka | 10. 6. 2015 11:36 Aktuality

Ve středu 3.6. a v pondělí 8.6. proběhly v Ostravě a Třebíči první diskuze, které organizovaly týmy mladých lidí. V pátek 12.6. pak převzal štafetu zlínský tým.

V Ostravě účastníci diskutovali na téma "3.světová válka". Mezi hosty se objevil novinář Ivo Dokoupil, člen aktivních záloh Štěpán Kříž a ukrajinka Olexandra Mišenko. Diskutující probrali hrozby Islámského státu, konfliktu na Ukrajině a pak se obeznámili se systémem aktivních záloh. Na výstupy z diskuze si ještě chvilku počkáme, ale už teď můžeme sdělit, že se diskuze točila zejména kolem extremismu, xenofobie a konfliktu cizích kultur.

V Třebíči se pak účastníci zapojili do debaty "Objektivita a nestrannost médií". Zajímaví hosté - svobodný novinář Petr Žantovský, redaktorka ČTK Radka Markova a zástupce reginálního média František Jůza - rozproudili diskuzi o "pravdivosti" médií, kauzách, které jimi hýbou, ale i vlastnictví jednotlivých vydavatelství. Na pořad dne se dostalo i ovlivňování propagandou.

Ve Zlíně se pak diskutovalo ožehavé téma extremismu a xenofobie se zaměřením na uprchlictví. Pohovořit na toto téma přišla vedoucí Eurocentra Zlín Lívia Pekajová a pracovník Centra pro podporu integrace cizinců Bernard Šulák.

V nejbližší době nás pak čeká diskuze v Brně, a to 17.6. od 15 hodin. Probírat se bude téma Postavení žen ve společnosti. Přijďte nám sdělit svůj názor.

Podobné články

Překlady stanovisek

Aktuality

Do anglické sekce přibyly překlady aktuálních stanovisek. Můžete se tak o ně podělit se svými zahraničními kamarády nebo projektovými partnery. V nejbližší době ještě přibudou německé překlady.

Číst dál >
Organizátor
Partneři