Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Autor

Zuzka
vládce excelů
Zuzka | 9. 4. 2015 09:36 Aktuality

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Akce se zúčastnilo přes pět set mladých lidí, kteří vyplněním dotazníku u vstupu přispěli do průzkumu, na jaké téma se v dalším ročníku projektu zaměřit.

Nejčastější témata, která v současnosti pálí mladé lidi, se točí kolem situace s Islámským státem, xenofobií spojenou právě s islámem, hrozbou v podobě Ruska, ale i netolerance a sobeckost ve společnosti. Nemalá část účastníků pak odpovídala, že je v současné chvíli nic netrápí a že jsou spokojeni. Za zajímavá témata považujeme i nedostatek vody, otázku povinné vojenské služby či problematiku bezdomovectví.

Ze všech podnětů z dotazníků jsme sestavili 5 témat, o kterých můžete na úvodní stránce webu hlasovat. Konkrétně se pak jedná o ohrožení aktuálními konflikty (Islámský stát, spor na Ukrajině, …), postavení žen ve společnosti (rovnost pohlaví, platová rovnost, slaďování rodinného a pracovního života), životní prostředí (udržitelnost, plýtvání vs. nedostatek vody, jídla, kožešinové farmy,...), objektivita a nestrannost médií a veřejné zdraví (alternativní stravování, zdravý životní styl, kouření v podnicích).

Z těchto pěti témat budeme diskutovat tři s nejvíce hlasy.

Dále nás v dotazníku zajímalo, jak se návštěvníci o party dozvěděli. Hlavním tahákem byli přátelé, kteří vylákali 41 % návštěvníků, následoval Facebook ve 31 % případů, za zmínku ještě stojí 10 % návštěvníků, kteří byli přímo osloveni účastníky.

Další otázka pak směřovala na to, zda se návštěvnici již v minulosti zúčastnili některé z akcí Kecejme do toho, odpověď ano zvolilo pouze 5 % lidí, ostatní byli nováčky.

Těšíme se na nová témata do diskuse. Díky, že hlasujete v anketě.

Podobné články

Překlady stanovisek

Aktuality

Do anglické sekce přibyly překlady aktuálních stanovisek. Můžete se tak o ně podělit se svými zahraničními kamarády nebo projektovými partnery. V nejbližší době ještě přibudou německé překlady.

Číst dál >
Organizátor
Partneři