Vláda zamítla senátní návrh na zrušení státních maturit

Editor | 19. 1. 2011 15:40 Archiv

Na dnešním jednání vlády byl všemi ministry jednomyslně zamítnut návrh senátora Marcela Chládka na zrušení státních maturit. S tímto stanoviskem vlády půjde nyní návrh do poslanecké sněmovny.

Vláda tak svým dnešním rozhodnutím dala jasně najevo, že plně podporuje konání ministra školství, mládeže a tělovýchovy Josefa Dobeše, který reformu v podobě konání státní maturity prosadil ve vládě již v srpnu. Stejně kritický byl k návrhu senátora Chládka i úterní Podvýbor školského výboru, kde přítomní poslanci vyjádřili státním maturitám plnou podporu. „Oceňuji rozhodné stanovisko vlády i poslanců k prosazení tohoto nezbytného reformního kroku a vážím si jejich odpovědného přístupu,“ řekl po dnešním rozhodnutí vlády ministr Dobeš.

Zdroj: tisková zpráva MŠMT

Podobné články

Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Archiv

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Číst dál >
Organizátor
Partneři