Účastni se evropské konference "Mladí a svět"

Editor | 12. 7. 2011 17:44 Archiv

Chceš se stát reprezentantem mladých lidí na evropské konferenci? Zajímáš se o Evropu a zejména tu na východ od našich hranic? Účastnil/a si se nějakého projektu za hranicemi EU? Ovládáš dobře angličtinu? Je Ti 18 – 25 let? Ano? Pak je tu šance právě pro Tebe!

Účastni se evropské předsednické konference v polské Varšavě na téma „Mladí ve světě“ a „spoluúčast mladých lidí na demokratickém životě Evropy“. Speciální zaměření bude na spolupráci mladých lidí z Evropské unie s vrstevníky z východní Evropy a kavkazských zemí. Účast je zvlášť vhodná pro účastníky, kteří již spolupracovali na nějakém zahraničním projektu se zeměmi jako Bělorusko, Ukrajina, Moldavsko, Arménie, Gruzie nebo Ázerbájdžán a je jedno jestli např. na workcampu nebo jako dobrovolníci či účastníci projektu Mládeže v akci nebo jinak.

Konference je pořádána jako jedna z vrcholových akcí tzv. strukturovaného dialogu Evropské unie s mladými lidmi a její závěry budou projednávány ministry všech členských zemí a poté také následně přijaty Evropskou unii. Samotné jednání na konferenci bude probíhat mezi mladými zástupci ze všech zemí EU a východní Evropy, zástupci Evropské komise a jednotlivých ministerstev z členských a partnerských států EU. Jedná se tak o velmi cennou zkušenost, kdy můžete na vlastní kůži okusit jak probíhá vyjednávání v Bruselu a být jeho přímou součástí!

Kdy? 5. – 7. září 2011 Kde? Varšava, Polsko Přiloženou přihlášku pošlete do 31.7.2011 na jan.husak@crdm.cz

Třem vybraným zástupcům české mládeže bude proplaceno cestovné a ubytování, aby se konference mohli účastnit a ovlivnit tak co bude dělat Evropská unie pro mladé lidi a jejich možnosti poznávat svět na východ od nás. Účastníky vybere komise České rady dětí a mládeže a Národní pracovní skupiny k zavádění strukturovaného dialogu s mladými při Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy. Případné dotazy směrujte na jan.husak@crdm.cz

Bližší info na Facebooku Pro ilustraci o předsednické konferenci mladých za dob českého předsednictví v EU zde

Projekt Kecejme do toho – strukturovaný dialog mládeže realizuje Česká rada dětí a mládeže, partnerem je Národní parlament dětí a mládeže. Projekt je podpořen z grantu Mládež v akci a za přispění Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy a Stálého zastoupení Evropské komise v ČR.

Podobné články

Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Archiv

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Číst dál >
Organizátor
Partneři