S Ligou mladých voličů kecáme do Evropských záležitostí!

Editor | 6. 5. 2014 22:58 Archiv

Co jsme pro vás připravili spoli s Ligou mladých voličů? A jaké kampaně pro mladé se odehrávají v dalších zemích EU? Čtěte v článku!

Projekt Kecejme do toho a kampaň Vím, proč volím začali spolupracovat s Ligou mladých voličů (League of Young Voters, dále jen LYV). Víte co to znamená? No hlavně to, že Vám budeme přinášet informace z mezinárodního dění v souvislosti s volbami do Evropského parlamentu a možnost ovlivnit samotné kandidáty a jejich politiku. Liga má totiž za cíl prosadit zájmy a témata mladých voličů u velkých politických uskupení, jejichž členy jsou naše národní politické strany. Není to jen nějaké plácání do větru, ale za projektem LYV stojí Evropské fórum mládeže, které má bohaté zkušenosti s tím, jak působit a lobbovat za zájmy mladých lidí nejen na půdě Evropských institucí. Mladí mohou přímo vyjádřit svou podporu určitému tématu a jeho řešení skrze “like” na tomto webu.

Zde také najdete informace o tom, jak kampaně podobné Vím, proč volím fungují v Evropě. Téměř každý den je na webu nový článek od mladé novinářky, která cestuje Evropskou unií a připravuje hodně zajímavé rozhovory s mladými o jejich zemi a Evropě (Všechny tyto články a ještě mnohé jiné najdete v sekci European actions na horní liště webu). No a pokud chcete dát svým aktivitám pořádný evropský rozměr, koukněte se CALENDAR (Odkaz na kalendář najdete najetím kurzoru na horní lištu na větu: join the league), kde máte výpis všech akcí, koncertů a debat, které se v Evropě pod záštitou LYV konají. Samozřejmě Vím, proč volím On tour je tam také!

Aktivity Ligy mladých voličů jsou podobné jako naší domácí kampaně Vím, proč volím. Organizuje debaty, ve spolupráci s organizací Kieskompass připravují analýzy politických stran ve všech členských státech, pomáhá mladým lidem účastnit se celoevropských debat politiků a podporuje národní kampaně v jejich snažení.

Chcete vědět víc o tom, co se děje za hranicemi a jak tamní mladí vnímají Evropskou unii a volby do Evropského parlamentu? Není nic jednoduššího, než kouknout na web youngvoters.eu, který je v základním nastavení v Angličtině, ale velice jednoduše si jej přepnete i do Češtiny (v pravo nahoře vyberte položku Where are you from a pak jen vyberete ČR a celá stránka se zobrazí v našem jazyce).

A nezapoměňte, 7.5 je Náš den! Tedy na stránkách youngvoters.eu najdete články o naší české kampani Vím, proč volím a Vím, proč volím ontour!

Podobné články

Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Archiv

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Číst dál >
Organizátor
Partneři