Reakce ministra Dobeše na stanovisko k sexuální výchově

Editor | 10. 10. 2011 18:01 Archiv

Reakce ministra školství, mládeže a tělovýchovy na stanovisko projektu Kecejme do toho k tématu sexuální výchova na školách. Stanovisko bude využito k práci expertní skupiny k revizi Rámcových vzdělávacích programů pro základní a střední vzdělávání.

"z pověření pana ministra si dovoluji reagovat na Váš dopis. Děkujeme za Váš podnět. Velmi si vážíme Vaší aktivity v práci s mládeží, zvláště pak v tak citlivé problematice, jakou je sexuální výchova. Velmi nás zaujal Váš projekt, jehož výstupy jsou důležitým signálem o smýšlení dětí a mladých lidí. Téma sexuální výchovy je v současné době celonárodně diskutované a to, že máme možnost být informováni o názorech dětí a mladých lidí samotných, je pro nás velmi přínosné.

Vzhledem k tomu, že byly odstartovány revize Rámcových vzdělávacích programů pro základní i střední vzdělávání, které budou probíhat na základě jednání pracovních skupin odborníků z jednotlivých oblastí, Vámi zaslané „Stanovisko projektu Kecejme do toho – strukturovaný dialog mládeže“ se stane podkladem a inspirací pro práci expertní skupiny, která se bude zabývat problematikou vzdělávacího oboru Výchova ke zdraví na základních školách, jehož součástí je právě sexuální výchova. Stejnou úlohu může mít i v práci expertní skupiny pro střední vzdělávání v této oblasti."

Podobné články

Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Archiv

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Číst dál >
Organizátor
Partneři