Přihlaš se na konferenci Kecejme do toho!

Editor | 23. 4. 2013 20:23 Archiv

Ve dnech 13. a 14. května 2013 proběhnou dvě nejvýznamější akce tohoto ročníku v rámci projektu Kecejme do toho. Jedná se o závěrečnou konferenci projektu a speciální diskusi na téma zaměstnanost, kterou pořádáme ve spolupráci se Zastoupením Evropské komise v ČR. Na obě akce zbývá již jen pár volných míst a proto dlouho neváhejte a přihlašte se.

Co je Kecejme do toho?

Projekt, který nabízí nám mladým lidem možnost vyjádřit svůj názor na témata, která se nás týkají a to na celostátní i evropské úrovni. Zároveň poskytuje také prostor přinášet témata nová, podle vašeho zájmu.

Jaká témata se letos řeší?

Mezilidské vztahy a hodnoty společnosti; Politici a jejich (ne) kompetence; Korupce a prospěchářství. Vybrali si je sami mladí lidé na zahajovací Kecejme do toho SKA party a poté si je odhlasovali na webu.

Jak bude konference probíhat?

Začneme v úterý 14. května registrací účastníků v 8:30. Vše zahájí hosté a partneři konference, kteří přednesou pár úvodních slov a poté se pustíme do představení našich témat a názorů účastníků. Proběhne seznámení s názory pracovních skupin Kecejme do toho a diskuse nad stanovisky. Závěrem dopoledne se odhlasují finální podoby stanovisek Kecejme do toho 3. Během oběda se při mlsání dobrot pořádně mezi sebou seznámíme a po dezertu začneme diskutovat své názory a to nejen s politiky. Chceme jim říct, jak vidíme politiku u nás i v EU. Využijeme svých práv! Skončíme okolo 16. hodiny. Naše názory a ostatní výstupy z debat se zpracují a budou přístupné online k diskusi na sociální síti OurSpace, kde má Kecejme do toho svůj profil.

Co je tzv. Diskuse Zaměstnanost s EK a jak se jí mohu zúčastnit?

Jedná se o akci, kterou pořádá Zastoupení Evropské komise v ČR v rámci Evropského roku aktivního občanství. Na 13. května od 10 hodin se sejdou v Praze v galerii DOX občané, kteří mají zájem o EU a budou mít možnost diskutovat mezi sebou i zástupci z EU. Projekt Kecejme do toho vyjednal pro mladé lidi možnost se účastnit této akce a mít svůj panel, na kterém se bude řešit největší problém mladých euroobčanů a to je zaměstnanost a zaměstnavatelnost mladých lidí. Po skončení akce budou mladí účastníci pozváni na recepci a koncert. Tzn., že Ti z Vás, kteří chtějí přijet na konferenci Kecejme, mohou dorazit o den dříve a jít i na tuto diskusi.

Co je OurSpace?

Je to nová online sociální síť pro mládež a organizace mládeže. Umožňuje spojení s přáteli, navazování nových kontaktů napříč Evropou, diskutování s dalšími lidmi o aktuálním dění na národní a evropské úrovni, působení na politické činitele, jakož i sdílení idejí, nápadů a informací. Kecejme do toho využívá tuto sociální síť pro vydiskutování svých témata – Mezilidské vztahy a hodnoty společnosti; Politici a jejich (ne) kompetence; Korupce a prospěchářství. Diskutuj i Ty http://www.kecejmedotoho.cz/diskuze

Máte další otázky? Další dotazy a info k přihlášení poskytne

Jana Votavová jana.votavova@crdm.cz

Podobné články

Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Archiv

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Číst dál >
Organizátor
Partneři