Ještě nevíte, proč nebo koho volit?

Editor | 20. 10. 2013 21:01 Archiv

Pak určitě navštivte www.vimprocvolim.cz! Tuto kampaň s názvem Vím, proč volím, jsme totiž připravili právě pro Vás. Najdete zde vše potřebné ke zorientování v „předvolebním cirkusu“.

Kampaň Vím, proč volím nabízí mladým lidem přehledné a objektivní informace o volbách. V Čechách neexistuje web, který by zpracoval informace o tom, co strany nabízejí mladým. Proto jsme se je rozhodli zpracovat. A Vy tak máte jedinečnou příležitost zjistit, co strany nabízejí právě Vám!

Pro prvovoliče jsme přichystali odpovědi na otázky jako co s voličským průkazem, jak probíhá volba, co s volebními lístky. Pokud ještě tápete, proč vůbec k volbám chodit, pomohou Vám ambasadoři kampaně. Osobnosti z řad Vašich vrstevníků, vedoucích nejrůznějších studentských organizací, ale i mediálně známých tváří. Všichni tito vědí, proč volit, a svůj názor Vám rádi sdělí.

A pokud se nemůžete zorientovat ve stranách, i s tímto problémem Vám můžeme pomoci. Zpracovali jsme informace o všech stranách, které kandidují ve všech krajích. Dozvíte se tak nejen základní fakta o jejich historii a kandidátech, ale především o programu. Z toho jsme „vytáhli“ vše, co se týká mladých lidí, a utřídili do přehledných kategorií. A pokud by Vám ani tyto informace nestačily, pak si pročtěte otázky, které jsme stranám položili, a jejich odpovědi. Ptali jsme se na věci, na které se mladí lidé ptali při našich workshopech a diskuzích. Některé strany odpověděly na vše, některé jen na něco, a některé vůbec. Školné, mateřská dovolená, vzdělávací systém, volnočasové aktivity, sociální dávky,… posuďte sami stranu podle Vašeho gusta.

Tak co, už víte? Pokud ne, víte, kde hledat inspiraci. www.vimprocvolim.cz

Podobné články

Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Archiv

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Číst dál >
Organizátor
Partneři