Jak se zapojit do Kecejme do toho?

Editor | 24. 8. 2011 17:51 Archiv

Máte ve sdruženích mladé lidi, kteří mají zájem zkusit nové výzvy a zapojit se do strukturovaného dialogu mládeže a pomoci tak zohlednit i názory vašeho sdružení či organizace a jejích členů v národních a evropských debatách mladých lidí a mládežnických organizací?

Hledáme styčné koordinátory v organizacích dětí a mládeže, kteří by se aktivně zapojili do celoevropsky nastartovaného procesu a byli spojkou mezi vaším sdružením a Českou radou dětí a mládeže, respektive projektem Kecejme do toho.

Dále hledáme mladé aktivní lidi, kteří mají zájem zapojit se do organizování debat s vrstevníky ve svém okolí mimo rámec členských organizací dětí a mládeže

Více o projektu na www.kecejmedotoho.cz nebo např. http://www.ceskatelevize.cz/…rejnem-deni/

Co by styčný koordinátor dělal?

  • byl spojkou mezi svým sdružením (organizací) a projektem
  • organizoval by diskuze v rámci Vaší organizace a zajišťoval předáváním výstupů z diskuzí na témata dialogu (témata jsou každý půl rok společná pro celou EU a v rámci projektu Kecejme do toho si mladí lidé také volí svá národní témata, která se jich týkají ve školním roce 2011/2012 budou tři témata obecná ohledně mladých lidí a tři témata se budou týkat sdružení dětí a mládeže a dobrovolnictví. Výstupy z diskuzí a dialogu budou zohledněny MŠMT při tvorbě nové státní koncepce v oblasti dětí a mládeže po roce 2013 a při tvorbě akčního plánu odboru Mládeže MŠMT! a budou komunikovány i dalším aktérům, kterých se budou týkat)
  • zapojit se mohou i mladí lidé mimo organizace dětí a mládeže, kteří mají zájem organizovat veřejné diskuze v krajích, městech či na školách

Co styčnému koordinátorovi nabízíme?

  • možnost získat řadu nových zkušeností a poznatků z oblasti participace (spoluúčasti) dětí a mládeže na veřejném dění a možnost dalšího rozvoje strukturovaného dialogu v ČR i EU
  • možnost setkávat se s aktivními mladými lidmi napříč organizacemi a diskutovat s nimi společná témata
  • možnost účastnit se vrcholových evropských konferencí strukturovaného dialogu EU s mladými lidmi na daná témata – jednání jak s mladými lidmi z ostatních zemí EU, tak i úředníky Evropské komise a se zástupci ostatních evropských ministerstev zodpovědných za mládež, stejně jako se zástupci Evropského fóra mládeže.
  • možnost zaškolení v organizování diskuzí a debat na společenská témata
  • možnost zaškolení do fungování Evropské unie, evropské politiky mládeže, systému zastupování zájmů mladých lidí a organizací v Evropě a na národní úrovni
  • možnost prosazovat společné výstupy z diskuzí na národní úrovni ve styku s ministerstvem, úředníky a politiky
  • možnost podílet se aktivně na dalším rozvoji strukturovaného dialogu u nás i v Evropě
  • možnost proplácení cestovného na společné schůzky v případě, že účastník není z Prahy, nebo se schůzky budou konat mimo Prahu.
  • Pomoc při shánění prostředků na vlastní projekty podporující strukturovaný dialog ve Vaší organizaci, kraji či městě

Profil styčného koordinátora:

  • věk 17 – 26
  • aktivní člověk se zájmem o veřejné dění a otevřený novým poznatkům všeho druhu
  • ochotný zapojit se dobrovolně minimálně na následujících 10 měsíců do projektu (říjen 2011 – červenec 2012)
  • styčný koordinátor sdružení a organizací by měl být oficiálně delegován svojí organizací (podpis statutárního zástupce sdružení či organizace)
  • zapojit se mohou ale i mladí lidé, kteří mají zájem stát se obecně dobrovolníky projektu mimo členské organizace, možnost spolupráce je otevřena všem mladým lidem bez rozdílu – chceme posílit dialog mezi mladými lidmi obecně i organizacemi dětí a mládeže.

Vyplněnou přihlášku (viz níže) zašlete prosím dle instrukcí nejpozději do 20.září 2011 na uvedené adresy.

První neformální setkání zájemců z řad styčných koordinátorů, dobrovolníků a příznivců projektu proběhne koncem září ve večerních hodinách v jednom z pražských klubů. O podrobnostech budou zájemci informování.

Podobné články

Na Kecejme do toho, vol. 5 se vybírala témata pro diskuze

Archiv

V úterý, 24.3. 2015 odstartoval v Lucerna Music Baru pátý ročník projektu Kecejme do toho. Koncert začal v 19:30 slovenskou mladou zpěvačkou, která si říká Katarzia. Na programu následovala kapela The High Corporation, Věc Makropulos, Megaphone a očekaváný nový hudební projekt 2127sounds feat. Dr. Cocoman, Dr. Kary, Erika Fečová, Kato, Oliver Lowe a přátelé, Jen Hovorka a další. Atmosféta na koncertu byla báječná a my za ni děkujeme.

Číst dál >
Organizátor
Partneři